Romania Azi

CNAS, anunț important pentru români! Ce se va întâmpla cu cardurile de sănătate

CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate) a făcut un nou anunț în ce privește cardurile de sănătate: acestea vor fi schimbate.

Cu toate că unii români nici măcar nu şi-au ridicat vechile carduri de sănătate, iar alţii nu le-au validat – anul acesta vor primi altele. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va tipări carduri noi, deoarece unele documente vor expira.

Românii deţin peste 14 milioane de carduri de sănătate, dintre care aproape două milioane nu au fost încă activate de titulari’‘- potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Primele carduri emise îşi pierd anul acesta valabilitatea, aşa încât vor fi înlocuite cu altele noi.

Asiguraţii vor intraîn posesia noilor carduri prin intermediul Poştei Române. Dacă acestea nu vor sosi în timp util, pacienții vor putea utiliza vechile carduri.

Te-ar putea interesa si:

Femeile primesc 2000 de lei de la stat! S-a votat! Ce trebuie sa faci si ce conditii se impun sa iei banii!

Proiectul care presupune susținerea financiară femeilor însărcinate din România a fost adoptat, astăzi. În urma deciziei, graviduțele vor urma să primească 2.000 de lei, împărțiți în câte două vouchere.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, mieruri, proiectul intitulat „Primăria Capitalei vine în sprijinul femeilor însărcinate!”

Conform acestuia, femeile însărcinate, cu domiciliul sau reședința în București, vor beneficia de vouchere în valoare de 2.000 de lei.

Suma este destinată cheltuielilor girate înspre analize medicale nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Primul dintre cele două vouchere va fi primit după ce cererea a fost procesată, iar al doilea va fi primit în a șasea lună de sarcină.

Pentru ambele vouchere, este nevoie de adeverințe medicale, scrie HotNews.

De asemenea, tot astăzi a fost aprobat și suportul financiar de 13.800 de lei pentru cupluri infertile, în vederea efectuării de fertilizare în vitro.

loading...

Comentează